John Jansen Fotografie

Over mij

Wie ik ben, wat ik doe en wat mij drijft...

Een korte inleiding over wie ik ben, wat ik doe en hoe fotografie van hobby is uitgegroeid tot semi professioneel. Mijn naam is John Jansen en ik ben geboren in 1957 in Hilversum Zuid. In 1981 heb ik mijn studie als Goud-Zilvermid in Schoonhoven afgerond en ben kort daarna voor mijzelf begonnen achter het woonhuis van mijn ouders. Daar heb ik ruim 17 jaar mogen werken en mijn bedrijf opgebouwd tot een prachtig bedrijf.

Sinds 2000 heb ik een winkel / atelier in Loosdrecht, Ik ben gespecialiseerd in het vervaardigen en verkopen van design- en handgemaakte sieraden www.johnjansen.nl. Mede door het fotograferen van mijn sieraden, met één van de eerste digitale camera's (rond 1995), een Casio met 1.2 miljoen px (nu bijna ondenkbaar), is mijn interesse voor fotografie ontstaan.
Helaas heb ik in Mei 2013 moeten stoppen met de winkel,door netvliesloslatingen afgelopen jaar zijn mijn ogen dusdanig achteruit gegaan dat de winkel te zwaar werd.Ik werk nu weer vanuit huis wat meer rust geeft en waardoor ik mijn tijd anders kan indelen.

Vroeger maakte ik natuurlijk wel vakantiekiekjes, gemaakt met een analoge compact camera maar daar bleef het ook bij. In 2000 mijn eerste redelijke digitale camera aangeschaft en een cursus fotografie gevolgd bij Peter Verheije van FOTO 21 (een bedrijf wat er helaas niet meer is).

Een hoop geleerd over belichting, sluitertijd, diafragma, standpunt etc. Inmiddels ben ik toe aan mijn vierde en professionele spiegelreflex. Ik ben autodidact en probeer het op een andere manier te fotograferen dan de meesten, zie de dingen ook anders, waarschijnlijk doordat ik goudsmid ben en altijd op de vierkante mm heb gewerkt. Mijn kijk op vele dingen is anders de onderwerpen benader en leg ik vast op een andere manier althans dat probeer ik.
zoals u zult zien is macro fotografie iets is wat mij het meest trekt en ligt,ik vind het daarom ook erg leuk om de methode die ik toepas aan anderen door te geven in de vorm van workshops, in klein groepsverband of een op een ,schroom daarom ook niet om een beroep op mij te doen als het u boeit om het te willen leren.