John Jansen Fotografie

Over mij

Wie ik ben, wat ik doe en wat mij drijft...

Even een korte inleiding over wie ik ben, wat ik doe en hoe fotografie van hobby is uitgegroeid tot (semi) professioneel.

Mijn naam is John Jansen en ik ben geboren in 1957 in Hilversum Zuid. In 1981 heb ik mijn studie als Goud-Zilvermid in Schoonhoven afgerond en ben kort daarna voor mijzelf begonnen achter het woonhuis van mijn ouders. Daar heb ik ruim 17 jaar mogen werken en mijn bedrijf heb opgebouwd tot een van de bekendste edelsmederijen van het Gooi en omstreken.

Een logisch gevolg was dat ik een winkel / atelier in Loosdrecht startte (2000), en mij verder specialiseerde in het vervaardigen en verkopen van design - en handgemaakte sieraden,  reparatie werk bleven wij als service gewoon nog doen (www.johnjansen.nl

Mede door het fotograferen van mijn sieraden, met één van de eerste digitale camera's (1995) Casio,1.2 miljoen px (nu ondenkbaar), is bij mij de echte interesse voor de fotografie gewekt.

Helaas heb ik in Mei 2013 moeten stoppen met de winkel / atelier, door netvliesloslatingen in 2012 kon ik het werk als goudsmid steeds minder makkelijk uitvoeren. Het winkel gebeuren werd te zwaar, en ik moest mijn winkel in Loosdrecht verlaten.

ik werk nu nog voor een deel vanuit huis, wat meer rust geeft en waardoor ik mijn tijd anders kan indelen.

Hierdoor kan ik mij ook verder toeleggen op de fotografie en het geven van workshops. Het geven van les in basisfotografie en het bewerken van foto's in Lightroomclassic vind ik erg leuk om te doen, en geef mijn kennis graag door.

                                 

 

Vroeger maakte ik natuurlijk wel vakantiekiekjes, gemaakt met een analoge compact camera maar daar bleef het ook bij. In 2000 mijn eerste redelijke digitale camera aangeschaft en een cursus fotografie gevolgd bij Peter Verheije van FOTO 21 (een bedrijf wat er helaas niet meer is).

Een hoop geleerd over belichting, sluitertijd, diafragma, standpunt etc. Inmiddels ben ik toe aan mijn vierde en professionele spiegelreflex. Ik ben autodidact en probeer het op een andere manier te fotograferen dan de meesten, zie de dingen ook anders, waarschijnlijk doordat ik goudsmid ben en altijd op de vierkante mm heb gewerkt. Mijn kijk op vele dingen is anders de onderwerpen benader en leg ik vast op een andere manier althans dat probeer ik.
zoals u zult zien is macro fotografie iets is wat mij het meest trekt en ligt,ik vind het daarom ook erg leuk om de methode die ik toepas aan anderen door te geven in de vorm van workshops, in klein groepsverband of een op een ,schroom daarom ook niet om een beroep op mij te doen als het u boeit om het te willen leren.