John Jansen Fotografie

De Fotograaf

 

Wie ik ben

wat ik doe en mij drijft...

Fotografie is mijn lust en mijn leven, Natuur en Landschapsfotografie houden mij het meeste bezig. Ik probeer mijn landscapsfoto's een eigen stijl te geven en het Dramatisch weer te geven. Omdat ik altijd in RAW schiet ontkom ik niet aan nabewerken en kan ik nog meer dramatiek in de foto leggen. Hoewel ik fotografie erg graag mag doen is en blijft landschap voor mij nummer 1. De abstracte macro foto's, zijn voor mij erg bijzonder hierdoor ben ik op een aparte manier met licht om leren gaan, met recht schilderen met licht.                                                                                     kijk u ook eens op www.facebook.com/john.jansen.5667 voor mijn laatste werk, aanbiedingen en blogs.

Mijn vorm van abstracte fotografie is ontstaan onder een mentoraat van Gijs van Gent ( met dank aan onze fotoclub  www.fctgooi.nl dit probeer ik nog steeds verder uit te diepen. Voor mij is de fotografie, iets waar ik zelf veel inspiratie uit haal en waar ik mezelf in kan ontspannen, een prachtige hobby, mede door de bewerking ervan met het programma Lightroom en photoshop de laatste in mindere mate.

Ik vind rust in de kleuren de vormen en sfeer die ontstaat en kijk zelf ook vaak met verbazing naar hoe een foto zomaar vanuit het niets gevormd wordt.

Macro fotografie spreekt mij bijzonder aan een wereld met veel details, een kleine wereld prachtig om te ontdekken.

Op mijn site staan veel landschap (extreem groothoek) en natuur foto's waar ik speciaal ervoor opuit ga en natuurlijk tijdens de vele wandelingen met onze hond (Jansen) graag mag doen.  Mijn macro werk is echt macro dwz. de verhouding 1:1 en uit de hand genomen, altijd manueel ingesteld niets op de automatische standen, zelfs scherpstellen gebeurt met een bepaalde techniek. Dit is voor mij déuitdaging om het juiste resultaat te krijgen,. De digitale camera is een prachtig stuk gereedschap maar het blijft een dom ding waarbij  jezelf de regie in handen  moet en kan blijven houden mits je weet wat je doet. Bij macro fotografie in de natuur werk ik het liefst zonder statief omdat dit mij teveel belemmert in compositie. Bij landschapsfotografie en het gebruik van FILTERS  (voorzet) ontkom je niet aan het gebruik van een statief door de soms gebruik te maken van zeer lange sluitertijden. APPARATUUR ,  Voor op pad een super licht gewicht statief, voor de landschappen een zwaardere  en voor de vogelfotografie weer een andere alle drie van Carbon en GITZO oerdegelijk en onverwoestbaar, ieder statief voorzien van een degelijk balhoofd, natuurlijk een camera ik werk al vele jaren met NIKON  waar ik mee kan lezen en schrijven ;-)  en natuurlijk een mooie serie objectieven van extreem groothoek tot tele...... Goed gereedschap is het halve werk, die ervaring heb ik wel opgedaan in mijn eigenlijke vak als GOUDSMID/ZILVERSMID.

Tijdens het mentoraat van Gijs presenteerde ik de geabstraheerde foto's in passe-partouts, in klein formaat 10x10 cm, tegenwoordig laat ik de foto's afdrukken op canvas van minimaal 90 x 60 cm wat zeer indrukwekkend is. Hierdoor krijgen de foto's een nog meer abstracte weergave en lijken het net olieverf schilderijen,dat is ook vaak de verbaasde reactie van mensen FOTO'S ?                                           Fotografie kan een perfect registratiemiddel zijn maar ik wil het anders, inmiddels een  eigen herkenbare stijl weten te ontwikkelen. Je moet je onderscheiden van anderen wil je overleven.             Dat deed ik met mijn vak EDELSMEDEN, zo doe ik dat nu met FOTOGRAFIE.  Het is best wel leuk als mensen je werk aan jouw stijl herkennen.

De foto's die op deze site staan zijn slechts een selectie. Voor ik een foto uitzoek en plaats is er maar een enkele bruikbaar, uit een serie van 5 á 600 stuks. Vele uren zijn nodig om ze uit te zoeken en te bewerken. De macro foto' s zijn minimaal gemanipuleerd, alle kleuren zijn natuurgetrouw, precies zoals ze gemaakt zijn met de camera. Door gebruik te maken van lampen, flitsers en kleurgelfilters in een eigen vervaardigde studio bereik ik het mooiste en meest vreemde resultaat. 

Mocht u interesse in een van de foto's hebben, dan kunt u een een bezoek brengen aan mijn atelier (Landgoed Zonnestraal Termeulen, Paviljoen 15, Hilversum). Hier heb ik een kleine selectie hangen waaronder een landschapopname van 2mtr x 1.40mtr 

Bestellen is ook mogelijk (verschillende formaten en uitvoeringen) dit wordt in overleg en naar wens van de klant uitgevoerd. Het zijn professionele afdrukken,uitgevoerd door Kleurdomein, op canvas,  aluminium, Di-bond, etc. etc. van anzichtkaart tot  Wall cover.